Een goede plek voor je kind

DSC_6810-2

Maak kennis met De Veldrakker, een middelgrote school waar iedereen welkom is! We vertellen je graag meer over onze school en wat ons zo’n fijne school maakt.

De Veldrakker is een openbare school in Nieuwegein waar de deur voor iedereen open staat. Onze school heeft een open karakter. We werken in leerteams, in de leerteams zijn de leerkrachten wekelijks bezig met het verbeteren van het eigen onderwijs, door het stellen van inhoudelijke onderzoeksvragen en het voorbereiden van lessen. Dit zorgt voor een goed onderwijskundig aanbod.

Leerplezier vinden wij enorm belangrijk. Als een kind leert hoe die kan leren, gaat het met een goed gevoel naar school en kan het zich beter ontwikkelen. Zowel bij de kernvakken als sociaal-emotioneel. We betrekken leerlingen bij hun eigen leerproces om hun zelfstandigheid en eigenaarschap te vergroten. Ze mogen ontdekken wat ze willen en waar ze goed in zijn, waardoor hun zelfvertrouwen groeit. Wij betrekken jou als ouder ook graag. Op De Veldrakker werken we met de driehoek: ouder-kind-leerkracht en we zien ouders als onze samenwerkingspartner. Met elkaar zorgen we ervoor dat kinderen tot leren kunnen komen en zich optimaal ontwikkelen zodat ze vol vertrouwen de wereld in kunnen gaan.